Millaista on Kuukkelin matkassa?

 

Kiinnostus hyvinvointiin, luontoon ja ammatilliseen kehittymiseen. Nämä elementit yhdistävät Kuukkelin jäseniä. Kiinnostus näkyy yhteisössä aidon motivaation ja innostavan tiimityöskentelyn muodossa. Retkikuntaan voi liittyä, vaikkei nämä elementit olisikaan vielä kovin selkeinä omassa elämässä. Tätä varten Kuukkeli on olemassa! 

  

Retkikunnan viikoittainen toiminta on monipuolinen ja vaihteleva kokonaisuus yhdessäoloa. Retkeilyä vuodenaikoja seuraillen, liikuntaa, ammatillisia-koulutuksia, tutustumiskäyntejä, luonnonsuojelua, erätaitoja jne. Toiminta suunnitellaan jokaisen retkikunnan alussa yhdessä jäsenten kanssa, mutta tuskin tulemme jatkossakaan välttymään herkullisen retkiruoan, maailmanmusiikin, huumorin, taiteen ja erilaisten kulttuurien läsnäolosta.

 

Toimintaan mukaan hakevilla voi olla aiempaa osaamista kasvatus- ja ohjausalalta tai luontoalalta. Retkikunnan aikana on mahdollista saada työkokemusta ja suorittaa opintoja edellämainituilta aloilta. Lue lisää "Opinnollistaminen" sivulta.

 

Kuukkeli tuo yhteen ihmisiä moninaisista lähtökohdista ja erilaisin tavottein, mutta jakaa samalla hyvin samanlaiset arvot retkikunnan sisällä. Näitä ovat mm. luonnon kunnioittaminen, tasa-arvo, muiden hyväksyntä sekä rehellisyys. Kuukkelin tavoitteena on kunnioittavan, luottamuksellisen ja hyväksyvän ryhmän syntyminen. Tarkoitus on tukea niin itseä, kuin ryhmän muita jäseniä tällä yhteisellä seikkailullisella taipaleella.

 

Kuukkelin työntekijät ovat seikkailu- ja elämyspedagogiikan ammattilaisia, jotka osaltaan ovat mukana luomassa ikimuistoista seikkailua retkikunnan kanssa. Heiltä löytyy ammattitaitoa ohjata seikkailullisia luontoaktiviteetteja, joissa retkikunnan jäsenet pääsevät haastamaan itseään uudessa toimintaympäristössä. Työntekijät huolehtivat ryhmän turvallisuudesta, sekä yksilön kohtaamisesta retkikunnan aikana. Yksilöllistä tukea saa tarvittaessa elämän haasteisiin/kysymyksiin.

 

Tutkimusten mukaan luontoympäristö jo itsessään lisää kehon ja mielen hyvinvointia. Luonnon voimaannuttava vaikutus ja yön pimeydessä loimuava nuotio voi selkeyttää elämää. Ainakin siinä on hyvä olla.