Luontopolun retkiryhmässä on tilaa!

Luontopolkua eteenpäin -Työpaja

”Siinä sivussa saattaa löytää vahingossa vähän suuntaa elämälle”

KENELLE LUONTOPOLKUA ETEENPÄIN -TYÖPAJA ON SUUNNATTU?

Luontopolkua eteenpäin -työpajaan voi hakeutua 17–29-vuotias Pirkanmaalla asuva työtön nuori, joka kaipaa tukea oman elämäntilanteen selkiyttämiseen sekä uravalintojen hahmottamiseen. Työpajalle voi tulla mm. työkokeiluun tai kuntouttavaan työtoimintaan. Myös muut yksilölliset vaihtoehdot ovat mahdollisia. Alkuhaastattelussa kartoitamme yhdessä, mikä väylä työpajalle tulemiseen on sopivin. Luontopolun työpajaryhmään ei voi osallistua sairaslomalla.

Eri ammattialojen opiskelijat rikastuttavat myös työpajamme arkea (mm. yhteisöpedagogit, sosionomit, erä- ja luonto-oppaat, lähihoitajat sekä nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajat ovat olleet vuosien varrella harjoittelemassa työpajallamme).

MITÄ TYÖPAJALLA TEHDÄÄN?

Työpajajakson aikana sinulla on mahdollisuus pysähtyä pohtimaan oman elämän suuntaviittoja, löytää voimavaroja sekä vahvuuksia erilaisessa ympäristössä uusien kokemusten kautta. Työskentelemme luontoon liittyvien työtehtävien parissa tehden erilaisia projekteja ja oppien erilaisia retkeilyyn, luontoon, työelämään ja arkeenkin liittyviä taitoja. Teemme myös tutustumiskäyntejä oppilaitoksiin sekä työllistymistä edistäviin tahoihin. Työpajajakson aikana rinnalla kulkee tiivis yksilöohjaus, jossa on tavoitteena jatkosuunnitelmien rakentaminen työpajajakson jälkeiseen aikaan. Liikunta sekä toiminnallisuus ovat Luontopolkua eteenpäin -työpajalla vahvasti mukana.

”Eniten tämä aika varmasti opetti omasta itsestä, sai hyvin erilaisia tarkastelukulmia itsensä suhteen, myös sitä vähän taas tuli enempi sosiaaliseksi ja ryhmässä toimijaksi, kun tuo kotona olo tekee kyllä oman tehtävänsä.”
- Nuoren kommentti työpajajakson lopulla

Työpajajakso kestää kolme kuukautta. Työviikkomme on 4–5-päiväinen riippuen sopimuksesta. Työpäivämme alkavat pääsääntöisesti klo 9.00 ja päättyvät klo 14.00. Retkipäivät voivat tuoda poikkeuksia normaaleihin aikatauluihin. Työpajapäivät aloitamme aamupalalla, joka on pajalaisille maksuton. Työpajajakson kruunaa pajalaisille maksuton seikkailullinen leiri, jonka suunnitteluun ja valmisteluun ryhmä pääsee osallistumaan.

Omia varusteita ei tarvitse retkeilyyn olla, sillä työpajalta voi lainata varusteita Luontopolun retkeille.

HAKUMENETTELY

Luontopolkua eteenpäin -työpajalle haetaan täyttämällä hakulomake (löytyy yläpalkista), jonka jälkeen kutsumme sinut haastatteluun. Haastattelemme kaikki hakuaikana yhteyttä ottaneet. Luontopolulle hakiessa sinulla ei tarvitse olla mitään erityisosaamista. Motivaatio ja halu lähteä mukaan seikkailuun ratkaisee :)

Ryhmät

VOIMARYHMÄ 2018

Tulossa myöhemmin

 


Vapaita paikkoja voi kysyä myös hakuaikojen ulkopuolella.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Niinaan.

Projektipäällikkö

Taru Järvinen
050 560 4710
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
taru

Ohjaaja

Jere Harjula
040 766 8459
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
jerekesa1

Yhteistyötahot

opetusministerion logo
tampereen kaupungin logo
STEA
elinkeino-, liikenne-, ja ympäristökeskus logo
ELLI logo 2016