Millaista on Kuukkelin matkassa?

 

Kiinnostus hyvinvointiin, luontoon ja työllistymiseen. Nämä elementit yhdistävät Kuukkelin jäseniä. Mukaan voi tulla, vaikkei nämä elementit olisikaan vielä kovin selkeinä omassa elämässä. Tätä varten Kuukkeli on olemassa! 

 

Retkikunnassa on mukana 1-2 Kuukkelin työntekijää, joilla on päävastuu toiminnasta. Retkikunta kuitenkin osallistuu toiminnan ideointiin, suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä, joka tekee siitä mielekästä ja jäsenten näköistä.

 

Retkikunnan viikoittainen toiminta on hyvin monipuolista ja vaihtelevaa; retkeilyä vuodenaikoja seuraillen, liikuntaa, työelämä-koulutuksia, koulutuslaitoksiin/ yrityksiin/ ammattialoihin tutustumista jne. 

 

Toimintaan mukaan hakevilla voi olla aiempaa osaamista kasvatus- ja ohjausalalta tai luontoalalta. Retkikunnan aikana on mahdollista saada työkokemusta ja suorittaa yksi tai useampi tutkinnonosa kasvatus- ja ohjausalalta tai luontoalalta. Lue lisää "Opinnollistaminen" sivulta.

 

Kuukkeli tuo yhteen ihmisiä moninaisista lähtökohdista ja erilaisin tavottein, mutta jakaa samalla hyvin samanlaiset arvot retkikunnan sisällä. Näitä ovat mm.  hyväksyntä, luonnon kunnioittaminen, luottamus sekä yhdenvertaisuus. Kuukkelin tavoitteena on luonnonläheisen, rauhallisen, luottamuksellisen ja hyväksyvän ryhmän syntyminen. Tarkoitus on tukea niin itseä, kuin ryhmän muita jäseniä tällä yhteisellä seikkailullisella taipaleella.

 

Kuukkelin työntekijät ovat seikkailu- ja elämyspedagogiikan ammattilaisia, jotka osaltaan ovat mukana luomassa ikimuistoista seikkailua retkikunnan kanssa. Heiltä löytyy ammattitaitoa ohjata seikkailullisia luontoaktiviteetteja, joissa retkikunnan jäsenet pääsevät haastamaan itseään uudessa toimintaympäristössä. Työntekijät huolehtivat ryhmän turvallisuudesta, sekä yksilön kohtaamisesta retkikunnan aikana. 

 

Tutkimusten mukaan luontoympäristö jo itsessään lisää kehon ja mielen hyvinvointia. Nuotion loimun äärellä voi hyvinkin oivaltaa jotain tärkeää ja syvällistä, joka laajentaa näkökulmia ja voimistaa itsevarmuutta.