Toiminta

Aurinkoinen, vihertävä metsä, ja teksti: luppo tarvitsee puhtaan metsän kasvaakseen.

Mistä Luppo-luontoprojektit koostuu?

  • Projekti kestää viisi päivää, eli maanantaista perjantaihin.
  • 4 päivistä on noin 4-5 tuntisia, mutta maastopäivänä ollaan pidempään 6-7h. Maastopäivinä kohteeseen liikutaan yhteiskuljetuksella, ja muina päivinä kokoonnutaan PMK-talolla Tammelassa.
  • Alkuviikkoon sisältyy ryhmään tutustuminen, sekä luontoon ja kohteeseen tutustuminen, ja kaikille sopivien varusteiden tsekkaaminen meidän retkeilyvälinevarastosta. Lisäksi viikon aikana tutustutaan luonnonsuojelutoimintaan sekä eri tahoihin, jotka tekevät luonnonsuojelua ja luonnonhoitotyötä. 
  • Keskiviikkona tai torstaina vietetään maastopäivää luontokohteessa ja tehdään käytännön luonnohoitotyötä Suomen Luonnonsuojeluliiton aktiivijäsenen opastamana. Maastopäivän kohteessa tehdään ja syödään yhteinen lounas. 
  • Noudatamme kaikessa toiminnassamme turvallisemman tilan periaatteita.

Mitkä on toiminnan tavoitteet?

  • Apu luonnolle ja meille
    Projektiviikolla päästään tekemään aina jotain konkreettisesti merkittävää luonnon hyväksi, ja samalla myös itsellemme. Moni meistä on tosi huolissaan ilmastonmuutoksesta ja luonnon hyvinvoinnin heikentymisestä, joten tähän aiheeseen pääsee sukeltamaan konkreettisten toimien kautta Lupossa!

    Tavoitteena on vahvistaa myös jokaisen meidän luontosuhdetta ja hyödyntää luontoa ja sen hyvinvointia edistävää vaikutusta myös omassa arjessa rauhoittavana, voimavaroja lisäävänä turvapaikkana. 
  • Toimintaa arkeen
    Projektien aikana saadaan laajasti tietoa luonnosta ja sen tilasta, järjestötoiminnasta, sekä vapaaehtoistyön ja luontoalan ammatillisista mahdollisuuksista. Jokainen voi löytää uusia kavereita ja harrastustoimintaa samanhenkisistä tyypeistä ja eri järjestöistä, kuten Suomen Luonnonsuojeluliiton ja Etapin luontopalveluiden toiminnasta.
  • Taitojen kehittyminen 
    Viikon aikana kehittyviä taitoja voi olla esimerkiksi ongelmanratkaisu- ja vuorovaikutustaidot, luovuus ja tunneäly, sekä tiedonhankinta- ja ajanhallintataidot. 
  • Yksilöllinen tuki  
    Jokainen osallistuja saa projektien aikana elämäntilanteeseen sopivaa tukea ja valmennusta. Yksilövalmentajalta saa tukea esimerkiksi työllistymispolkuun, vapaa-aikaan, voimavaroihin tai terveyteen liittyvissä pohdinnoissa.
  • Oma hyvinvointi ja voimavarat 
    Lupossa tutkaillaan myös omaan hyvinvointiin liittyviä teemoja. Näitä voi olla esimerkiksi fyysinen ja psyykkinen terveys, ilmasto- ja ympäristöahdistus, kiinnostuksen herättely omaa terveyden edistämistä kohtaan, arjen rutiinin merkitys sekä omat voimavarat ja vahvuudet.