Ajankohtaista

Koronarajoituksista huolimatta järjestämme niin ryhmätoimintaa kuin yksilöohjaustakin pienin poikkeuksin. Kaikki ryhmätoimintamme toteutetaan tällä hetkellä ulkona tai etäyhteyksin Teams-alustaa käyttäen. Yksilöohjaustapaamisissa suosimme niin ikään kaunista talvista luontoa, mutta mahdollista on myös tavata tarvittaessa sisätiloissakin. Retkeilevä yhteisömme Pettuletut retkeilee Pirkanmaan lähiluonnossa viikottain. Myös oman elämän löytöretkeilijä kurssi on suunnitteilla keväälle! Tarkemmasta ajankohdasta tiedotamme helmikuun aikana!

OMAN ELÄMÄN LÖYTÖRETKEILIJÄ KURSSIT – PIRKANMAALAISILLE TYÖTTÖMILLE NUORILLE

Oman elämän löytöretkeilijä kurssi on tarkoitettu sinulle 17–29-vuotias nuori, joka etsit suuntaa omaan elämään ja kaipaat erilaista tekemistä arkeesi. Seikkailemme niin kaupunki- kuin luontoympäristöissä oppien itsestä, toisista, voimavaroista ja vahvuuksista.

Oman elämän löytöretkeilijä kurssin kesto on 10–17 päivää riippuen kurssista (5 h / päivä) + leiri. Ryhmä koko n. 7 hlöä. Kurssille osallistuminen on sinulle täysin maksutonta. Tarvittaessa saat lainaan varusteita ja vaatteita retkille ja leireille. Päivän aikana tarjoamme aamupalan sekä retkillä useimmiten myös jotain pientä purtavaa. Kurssille osallistumiseen ei tarvitse tehdä virallisia sopimuksia.

Kurssille voit hakea joko täyttämällä nettisivuiltamme löytyvän hakulomakkeen tai ottamalla yhteyttä Luontopolun työntekijöihin. Ryhmään ei ole erityisiä pääsyvaatimuksia. Oma motivaatio sekä kiinnostus lähteä mukaan riittää. Aiempaa retkeilykokemusta ei kurssille osallistumiseen tarvita.

Oman elämän löytöretkeilijä kursseja järjestämme noin neljä kertaa vuodessa. Kaksi kursseista on seikkailijakursseja, kaksi voimavarakursseja. Alla lisää tietoa kursseistamme.

OMAN ELÄMÄN LÖYTÖRETKEILIJÄ – VOIMAVARA

Seuraava kurssi HELMIKUU: 3.2.-10.3.2021 10 päivää + leiri (kurssille voi hakea jo nyt!)

Kaipaatko tekemistä arkeesi ja pysähtymistä voimavarojen äärelle? Tietoa,vertaistukea ja pohdiskelevia keskusteluja mielenterveyden, arjessa jaksamisen sekä elämänilon tueksi. Kurssin aikana retkeilemme leppoisassa hengessä Pirkanmaalaisissa luontokohteissa ja tutkimme hyvinvointiin liittyviä teemoja toiminnallisen lähestymistavan kautta. Ryhmän jäsenet pääsevät vaikuttamaan niin retkikohteisiin, kuin päivien teemoihinkin. Rennolla ja lepposalla meiningillä, luonnossa voimaantuen! Tätä seikkailua ei kannata missata!

OMAN ELÄMÄN LÖYTÖRETKEILIJÄ – SEIKKAILU

Seuraava kurssi: Toukokuu-kesäkuu, n. 17 päivää + vaellusleiri. Aikataulu tarkentuu vuoden 2021 alkupuolella (haku aukeaa helmikuussa 2021).

Kursilla seikkaillaan luonnon parissa oppien itsestä, voimavaroista, vahvuuksista, retkeilystä sekä luontoon ja ohjaamiseen liittyvistä ammatialoista. Kurssilla opitaan myös vaelluksen suunnittelusta ja toteutuksesta. Kurssin aikana ryhmä suunnittelee ja toteuttaa vaellusreissun. Kurssi on kaksi osainen. Kaikki kurssilaiset osallistuvat perusosaan. Syvennetty osa on osallistujille vapaaehtoinen.

Seikkailukurssin perusosa on sinulle, joka olet kiinnostunut retkeilystä, itsesi kehittämisestä sekä uusista seikkailuista luonnon parissa. Kurssista saat osallistumistodistuksen.

Seikkailukurssin syvennetty osa on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut syventämään osaamistasi retkien ja vaellusten suunnittelusta ja toteutuksesta ryhmille. Perusosaan sekä syventävään osaan osallistumisen myötä sinulle avautuu mahdollisuus suorittaa seikkailukurssin aikana luonto- ja elämystoiminnan ohjaaminen tutkinnon osa nuoriso- ja yhteisöohjaajan tutkinnosta. Opintojen suorittamisen maailmaan pääsemme tutustumaan opinnollistamisen kautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kurssin aikana pääset käytännön läheisesti kartuttamaan osaamista osatutkinnon tavoitteiden mukaisesti. Osaaminen tunnistetaan osaamisen kartuttua ammattiosaamisen näytössä.

Tulostettava Oman elämän löytöretkeilijä -esite:

Oman elämän löytöretkeilijä -esite

 

Maanantaisin klo 9–11 16–29-vuotiaille työttömille nuorille suunnattuja avoimia, maksuttomia aamupaloja.

Lue lisää!

Projektipäällikkö
Niina Rautiainen
050 560 4710
niina.rautiainen@etappi.info
Yksilöohjaaja
Jenni Lento
040 766 8459
jenni.lento@etappi.info
Vapaaehtoistyön ja vertaistoiminnan koordinaattori
Henni Hakala
050 475 6053
henni.hakala@etappi.info

Yhteistyötahot

opetusministerion logo
tampereen kaupungin logo
STEA
elinkeino-, liikenne-, ja ympäristökeskus logo
ELLI logo 2016