VOIMAVARAPAINOTTEISIA LUONTORETKIÄ VESIEN ÄÄRELLE

”Vesi kätkee sisälleen merkittävän voiman. Se mahdollistaa elämää ympärillään. Vesi löytää aina reitit, osaa täyttää kaikki tilat, sulattaa tarvittaessa jopa vuoria.”

Etapin Luontopolku, Ohjaamon Tosi-hanke sekä Oma Juntu järjestävät tulevana syksynä 19.8.-4.10. välisenä aikana 8 päivää kestävän voimavarapainotteisen kurssin 17-29-vuotiaille nuorille. Kurssi sisältää 2 yön yli reissua veden ja luonnon äärelle. Leireistä toinen on melontaan painottuva.

Retket toteutetaan:19.8.,1.-2.9., 27.-29.9.

Tapaamiset kaupungissa leireihin valmistautumisen merkeissä 26.8.,30.8.,16.9.

Kurssin päätös: 4.10.

Matkalla pysähdytään tutkimaan ja kuulostelemaan niin omaa itseä ja voimavaroja kuin ympäröivää luontoa turvallisessa ryhmässä. Kurssilla matkaamme erityisesti vesielementin äärelle. Teemme löytöretkeä luovien luontolähtöisten menetelmien kautta. Istahdamme mättäälle luonnon rauhaan ja otamme aikaa tärkeiden asioiden äärellä, kaukana kaupungin hälinästä. Annamme luonnon hoitaa ja voimaannuttaa arjen haasteiden keskellä. Matkalla reppuun sujahtaa myös retkeilyn perustaitoja.  

Kurssi on kokonaisuudessaan osallistujille maksuton. Varusteet retkille saat tarvittaessa järjestäjien puolesta. Kurssille ei ole erityisiä pääsyvaatimuksia, vaan paikat täytetään hakujärjestyksessä. Kannattaakin varata hetimiten oma paikka huikealle löytöretkelle! Paikkoja on rajoitetusti!

Voit hakea tämän linkin kautta.

Tulostettava mainos:

Voimavarakurssin mainos 2022 syksy

OMAN ELÄMÄN LÖYTÖRETKEILIJÄ KURSSIT – PIRKANMAALAISILLE TYÖTTÖMILLE NUORILLE

Oman elämän löytöretkeilijä kurssi on tarkoitettu sinulle 16–29-vuotias nuori, joka etsit suuntaa omaan elämään ja kaipaat erilaista tekemistä arkeesi. Seikkailemme niin kaupunki- kuin luontoympäristöissä oppien itsestä, toisista, voimavaroista ja vahvuuksista.

Oman elämän löytöretkeilijä kurssin kesto on 10–17 päivää riippuen kurssista (5 h / päivä) + leiri. Ryhmä koko n. 7 hlöä. Kurssille osallistuminen on sinulle täysin maksutonta. Tarvittaessa saat lainaan varusteita ja vaatteita retkille ja leireille. Päivän aikana tarjoamme aamupalan sekä retkillä useimmiten myös jotain pientä purtavaa. Kurssille osallistumiseen ei tarvitse tehdä virallisia sopimuksia.

Kurssille voit hakea joko täyttämällä nettisivuiltamme löytyvän hakulomakkeen tai ottamalla yhteyttä Luontopolun työntekijöihin. Ryhmään ei ole erityisiä pääsyvaatimuksia. Oma motivaatio sekä kiinnostus lähteä mukaan riittää. Aiempaa retkeilykokemusta ei kurssille osallistumiseen tarvita.

Oman elämän löytöretkeilijä kursseja järjestämme noin neljä kertaa vuodessa. Kaksi kursseista on seikkailijakursseja, kaksi voimavarakursseja. Alla lisää tietoa kursseistamme.

 

 

Maanantaisin klo 9–11 16–29-vuotiaille työttömille nuorille suunnattuja avoimia, maksuttomia aamupaloja.

Lue lisää!

Projektipäällikkö
Niina Rautiainen
050 560 4710
niina.rautiainen@etappi.info
Yksilöohjaaja
Jenni Lento
040 766 8459
jenni.lento@etappi.info
Vertaistoiminnan ja vapaaehtoistyön koordinaattori
Maria Stendahl
050 475 6053
maria.stendahl@etappi.info

Yhteistyötahot

opetusministerion logo
tampereen kaupungin logo
STEA
elinkeino-, liikenne-, ja ympäristökeskus logo
ELLI logo 2016